Компанія Kia представила в Європі гібридний Kia Sorento (фото)

0
577

Kia оголосила про старт виробництва гібридного Sorento. Машина встала на конвеєр заводу в місті Хвасонг (Південна Корея). Продажі Sorento Plug-in Hybrid в Європі плануються на початок наступного року.

Кросовер отримав бензоелектричну установку на основі 1,6-літрового турбомотора T-GDI (180 кінських сил, 265 Нм) з безпосереднім уприскуванням, доповненого електромотором потужністю в 91 кінську силу (304 Нм). Загальна віддача системи дорівнює 265 кінських сил (350 Нм).

Такі характеристики роблять новий авто найпотужнішим Sorento, що пропонується в Європі, за всю історію моделі. Запас автономного ходу (All-Electric Range) може досягати 57 кілометрів, а в міських умовах – 70 кілометрів.

Kia Sorento PHEV призначений виключно для ринку Європи. Як відзначають в компанії, в даний час рівень попиту, ринкова ситуація і рівень розвитку відповідної інфраструктури в Росії не дозволяють говорити про виведення гібридних версій на ринок нашої країни.

Kia Sorento збирають для РФ на заводі «Автотор» в Калінінградській області. Початок продажів нового покоління моделі відбулося 15 жовтня. За 2 тижні компанія продала 322 одиниці авто, а в листопаді – 949 машин (з урахуванням Sorento Prime ).

Kia Sorento оснащується бензиновим 2,5-літровим двигуном (180 кінських сил) і 6-ступінчастою АКПП, а також 2,2-літровим турбодизелем потужністю 199 сил і 8-швидкісним “роботом”. Всі силові установки сімейства Smartstream. Привід на вибір – передній або повний. SUV пропонується з 5- і 7-місцевим варіантом компонування салону.

Для машини є 8 комплектацій. Ціни на Kia Sorento починаються з 800 тис гривень і закінчуються на позначці 1,5 млн гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!