В Європі перестануть продавати дизельні і бензинові вантажівки до 2040 року

0
141

У Мережі з’явилася інформація про те, що реалізацію великовантажних авто, які мають бензинові або дизельні агрегати, вирішили зупинити продаж до 2040 року найбільші виробники вантажівок в ЄС. Відзначимо, що раніше говорилося про зупинку виробництва тільки в 2050 році.

Так, зобов’язання припинити реалізацію даної продукції підписали такі компанії, як Daimler, Scania, Man, Volvo, Daf, а також Iveco і Ford. Відомо, що зроблено це було під егідою Асоціації європейських виробників автомобілів. Крім цього, є інформація, що назване об’єднання збирається витратити близько € 50-100 млрд, які підуть на розвиток акумуляторних технологій і створення екологічно чистого палива.

Також, інтелектуальну підтримку даному почину збирається надавати Постдамский інститут дослідження кліматичних змін. Крім цього, відомо, що глава даного навчального закладу зазначив, що вантажоперевезення є складною сферою в плані відмови її від викопних енергоносіїв, так як дана галузь «основа будь-якого суспільства в світі».

Нагадаємо, що недавній саміт держав ЄС прийняв збільшену норму скорочення вуглецевих викидів. ЄС необхідно буде зменшити їх на 55% до 2030 року, якщо порівнювати їх з 1990 роком.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!