Renault закриває завод в Європі

0
1019

Як повідомляє SpecMachinery.com.ua, французька компанія Renault прийняла рішення про припинення виробництва автомобілів на одному з підприємств в Європі, незважаючи на опір влади країни.

Мова йде про підприємство в місті Флен-сюр-Сен у 40 кілометрах від Парижа, яке функціонує вже майже впродовж 70 років. На даний час час на його потужностях виробляють електрокар Zoe і Nissan Micra.

До 2024 року підприємство збираються перепрофілювати під майданчик з переробки та модернізації автомобілів і акумуляторів. Виробництво електрокарів і автомобілів поступово перенесуть на завод в Дуе.

Звісно, профспілки проти такого рішення. На їхню думку, Renault цілком може поєднувати виробництво у Флен-сюр-Сен з іншими видами діяльності.

У травні 2020 року президент Франції Еммануель Макрон представив заходи з відродження згасаючого французького автопрому. Він пообіцяв автовиробникам в обмін на збереження підприємств на території Франції надати їм фінансову підтримку з боку держави в розмірі 5 мільярдів євро на час пандемії коронавірусу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!