Для ЗСУ представили легку тактичну бойову машину (ФОТО)

0
3940

Українська приватна компанія КВП «Inguar» презентувала командуванню Десантно-штурмових військ ЗСУ концепт легкої тактичної колісної бойової машини. 

На конференції з питань застосування і розвитку автомобільної, бронетанкової техніки, командно-штабних та штабних машин, командувачу ДШВ ЗСУ генерал-лейтенанту Євгену Мойсюку було запропоновано сумісно розробити технічне завдання, за яким підприємство планує сконструювати та виготовити перший дослідний зразок саме для потреб ДШВ, інформують Економічні новини.

Повідомляється, що транспортер переднього краю (ТПК) зацікавив присутніх на конференції тим, що: може бути десантований з літака, має унікальну прохідність, а саме кут підйому 60 град. та кут бокового крену 45 град.

До цього часу техніка, що випробувалась ЗСУ, мала максимальний кут підйому 30 град. та боковий кут крену 20 град, наголошують у компанії.

Окрім максимальної швидкості в 180 км/год, компанією задекларовано можливість їзди по бездоріжжі зі швидкістю до 100 км/год, при якій підвіска має витримувати падіння з півтораметрової висоти при повному завантаженні: 10 осіб + повний бойовий комплект.

Крім того, підприємство планує виробити зразок для Сил Спеціальних операцій та Сухопутних військ ЗС України.

Порівняно з іншими видами автомобілів ЗСУ, платформа матиме відносно низьку вартість та широкий діапазон застосування:

  • перевезення особового складу,
  • перевезення вантажів та евакуації поранених,
  • мінометного розрахунку,
  • снайперських підрозділів,
  • ПТРК підрозділів,
  • підрозділів розвідки для військ ППО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!