Перша партія китайських Tesla Model 3 вирушила до Європи

0
241

Минулого тижня компанія Tesla повідомила, що продаватиме в Європі Model 3 китайського виробництва. І ось днями перші електромобілі з Піднебесної вирушили до Старого Світу.

Як пише Electrek, 26 жовтня на китайському заводі Тесла відбувся офіційний захід з нагоди відправлення першої експортної партії автомобілів. Загалом до ЄС попрямувало 7 000 машин.

Очікується, що китайські Tesla доберуться до бельгійського порту приблизно через місяць, а потім їх доставлять до клієнтів у Німеччині, Франції, Італії, Нідерландах, Португалії, Швейцарії та Швеції.

Як зазначив на заході заступник виконувача обов’язків мера Шанхая (саме в цьому місті знаходиться завод Tesla), компанія виробляє на підприємстві 3500-4000 автомобілів щотижня. Це означає, що за один раз до Європи було відвантажено двотижневий виробничий план. Однак довго це не триватиме. Вже наступного року запрацює завод Tesla, розташований поблизу Берліна, який буде забезпечувати європейський ринок. А китайські Tesla, найімовірніше, почнуть доставляти в інші країни Азії. Наприклад, до Індії – раніше Ілон Маск оголосив про те, що з наступного року Tesla офіційно з’явиться в цій країні.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!