Ілон Маск назвав наступний “вбивчий продукт” Tesla

0
333

Ілон Маск заявив, що наступним “вбивчим продуктом” (або “продуктом-вбивцею”) компанії Tesla буде сонячний дах для будівель Solar Roof.

“Що вам хочеться бачити навколо через десять років? Які продукти зроблять ваше життя кращим? Якого майбутнього ви прагнете? Я думаю, що майбутнє, в якому у нас будуть гарні дахи, що генерують енергію; вони будуть міцними, еластичними та кращими за звичайний дах в усіх відношеннях”, – поділився думкою глава Tesla з виданням Electrek.

Зараз Tesla активно нарощує обсяги виробництва і продажі сонячних дахів. Згідно зі статистикою, яку озвучив Маск, в третьому кварталі 2020 року темпи впровадження Solar Roof зросли втричі порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Також Tesla прискорює набір співробітників, щоб впоратися з попитом на встановлення сонячного даху та готується вперше вийти на міжнародний ринок: продаж Solar Roof найближчим часом почнеться в Канаді.

Нагадаємо, роботу над цим проєктом Tesla почала ще у 2016 році. Solar Roof складається з черепиці з вбудованими сонячними батареями: вони передають зібрану енергію в акумулятор, який, у свою чергу, подає напругу на інвертор для перетворення в змінний струм.

Одна з головних переваг Solar Roof – економність. Рік тому Ілон Маск у своєму Twitter писав про те, що така технологія дозволить американцям економити до 500 доларів щорічно на комунальних платежах. Крім того, сонячний дах легко встановлювати. Комплект для середньостатистичного будинку площею приблизно 185 квадратних метрів можна змонтувати лише за 8 годин, тоді як складання звичайного даху займає декілька днів. Також на черепицю Solar Roof надають 25-річну гарантію.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!