Україна за підтримки ЄС випустить власний електрокар

0
314

Україна та Нідерланди обговорили можливість випуску електричного транспорту.

Про це йшлося під час переговорів міністра інфраструктури України Владислава Криклія та старшого віце-президента холдингу «VDL Group» Рольфа-Яна Цвіпа, передає «Урядовий портал».

Криклій зазначив, що кількість електрокарів в Україні продовжує зростати, тому важливим питанням для відомства залишається створення розвинутої мережі зарядної інфраструктури. У зв’язку з цим Міністерство працює над внесенням нових змін у державні будівельні норми щодо планування і забудови територій, які б дозволили розміщення електрозарядних станцій на всіх дорогах загального користування.

Крім того, у парламенті уже зареєстровані законопроекти №3476 та №3477, що передбачають низку податкових та митних пільг для виробництва електричних транспортних засобів в Україні.

За словами міністра, інвестори з Китаю, США та Німеччини зацікавлені у виробництві електрокарів та батарей на території нашої країни, але чекають преференцій з боку влади.

Тим часом, Рольф-Ян Цвіп заявив про готовність допомогти Україні в розвитку транспортної інфраструктури та електротранспорту.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!