В Україні надлишок автогазу

0
349

Ситуація на ринку пального в Україні кілька тижнів залишається незмінною – бензин і дизельне пальне продовжують втрачати в ціні.

Як заявив заступник директора Науково-технічного центру “Психея” Геннадій Рябцев, на українських АЗС зараз відображаються зміни, що відбулися протягом останнього місяця: до роздробу все більше доходить пального, закупленого за нижчими оптовими цінами.

“Крім того, зберігається невисокий попит на нафтопродукти через карантин. Прискорюють темпи зниження і нелегальні АЗС, що відродилися і боротьба влади з якими в останній місяць істотно ослабла”, – зазначив Рябцев.

При цьому, з автомобільним газом ситуація стає все більш критичною і жорсткою. За словами аналітика ринку скрапленого газу Артема Куюна, зараз на ринку надлишок автогазу, бо ніхто з трейдерів не очікував введення такого жорсткого карантину і, як наслідок, зниження продажів на 30% і більше.

“Скраплений газ досить складно зберігати, а на ринку його профіцит, тому газ потрібно продати, щоб було де розмістити поставки за новими контрактами. Плюс впливає демпінг з боку нелегальних АЗС, перш за все це монопаливні (скраплений газ) і біпаливні (дизель та скраплений газ) заправки. Все це прискорило зниження цін”, – роз’яснив Куюн.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!