В Україні посилили покарання за порушення ПДР

0
692

Автомобілістів попередили про нові покарання за порушення правил дорожнього руху.

В ході позачергового засідання Верховної Ради був узгоджений законопроект №2809 “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо штрафних балів”. Всього за нього проголосувало 302 народних депутата.

Згідно з нововведенням, водіям більше не будуть нараховуватися штрафні бали за порушення ними правил дорожнього руху, зафіксованих в автоматичному режимі. Влада впевнена, що таким чином порушників можна буде відразу притягувати до відповідальності, не залишаючи їм можливості уникнути покарання.

Для пояснення, до цього щороку водієві нараховувалося 150 штрафних балів. При будь-якому порушенні правил дорожнього руху із загального балансу вираховувати потрібну кількість балів, відповідно до статті адміністративного кодексу. Тепер же все буде працювати по-іншому і замість цієї схеми, порушнику доведеться розплачуватися за свої порушення грошима.

До речі, з 1 травня цього року в Україні набуде чинності нова система автоматичної фото- і відеофіксації порушень ПДР. Іншими словами, водіям почнуть приходити так звані “листи щастя” у випадку будь-яких фіксованих порушень. У зв’язку з цим, слід залишатися пильними і обережними на дорогах.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!