Юрист розповів про хитрість, яка дозволить уникнути штрафу за порушення ПДР

0
765

Відмова патрульного поліцейського у можливості скористатись послугами адвоката є підставою для скасування штрафу за порушення ПДР.

Про це пише Дорожній адвокат в Facebook.

Зазначається, що при розгляді на місці зупинки питання про накладення штрафу за порушення ПДР водій згідно з статтею 268 КУпАП має право скористатись послугами юриста чи адвоката.

Для цього водій повинен повідомити інспектора про необхідність такої правової допомоги. Якщо на місці зупинки адвокат відсутній, то водій має право подати клопотання про відкладення розгляду справи на інший день.

Отримавши таке клопотання, інспектор повинен надати водію можливість реалізувати своє право на отримання правової допомоги.

У постанові від 16.04.2020 Верховний зробив висновок, що невжиття інспектором дій щодо можливості скористатись послугами адвоката є порушенням прав водія і як наслідок є підставою для скасування штрафу.

Таким чином, згідно з висновком Верховного суду, інспектор за проханням водія повинен забезпечити йому право на присутність при розгляді справи адвоката чи юриста.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!