Skoda готує компактний кросовер Kliq

0
1080

На даний момент самим бюджетним і компактним кросовером в лінійці Skoda є Kamiq. Однак в найближчому майбутньому під чеським брендом з’явиться ще доступніший паркетник.

Напередодні з’явилася інформація про назву майбутньої новинки: в базі Міністерства промисловості і торгівлі Індії опублікували патент на торговельне найменування Kliq. Таким чином, компанія Skoda дотримується певної стратегії при неймінгу своїх кросоверів: всі імена повинні починатися на K і закінчуватися на q. Відповідає йому і новий Kliq .

Незважаючи на те що сама новинка ще не представлена, про неї багато вже відомо. Так, прообразом Skoda Kliq став концепт-кар Vision IN , який показали в лютому поточного року в рамках Міжнародного автосалону в  Нью-Делі . Цей паркетник довжиною 4,26 метра побудований на платформі MQB-A0-IN . Це індійська специфікація компактної модульної платформи від  Volkswagen .

Як пише портал speedme.ru , Skoda Kliq буде пропонуватися з бензиновими турбомоторами об’ємом 1,0 і 1,5 літра, віддача яких становить 110 і 150 к.с. відповідно. За планом виробника, вони будуть працювати в парі з 6-ступінчастою МКПП або 7-ступінчастим преселективним «роботом». Привід – виключно передній, система повного приводу недоступна навіть за доплату.

Основним ринком бюджетної новинки стане Індія. Інформації про продажі в інших країнах поки немає. Серійне виробництво Skoda Kliq в Індії планують налагодити в Індії до середини 2021 року. Передбачувана ціна – 1-1,2 млн рупій або близько 500 тис гривень.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!