Автомобілі Volvo не зможуть розганятися більше ніж “Жигулі”

0
832

Автомобілі шведської марки Volvo більше не зможуть розганятися більше ніж 180 кілометрів на годину. Таке рішення прийняли керівники популярного виробника, щоб мінімізувати кількість летальних випадків в результаті ДТП.

Уже влітку нинішнього року компанія Volvo почне випускати автомобілі, максимальна швидкість пересування яких складе 180 кілометрів на годину. Відповідне рішення було прийнято в рамках реалізації стратегії Vision 2020. Метою останньої є досягнення нульової смертності та мінімізації важких травм в результаті аварій за участю машин Volvo.

Першими такі технічні параметри отримають рестайлінговий седан S90 і універсал V90. Таку заяву зробив Хакан Самуельсон, виконавчий директор Volvo. На сьогоднішній день найшвидші моделі компанії S90 і XC90 здатні розганятися до 230 кілометрів на годину.

Практику встановлення ліміту ввела «велика німецька трійка», куди входять Audi, BMW і Mercedes-Benz. У моделей даних компаній максимальна швидкість становить 250 кілометрів на годину. Поки не повідомляється, чи зробить шведський виробник виняток для Німеччини, де присутні безлімітні автобани, де переважно всі водії їздять на 200 кілометрів на годину.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!