Експерти розповіли чи знизиться вартість проїзду в таксі через ціни на нафту

0
674

Ціни на пальну в Україні опускаються вже декілька тижнів. Із логіки стає зрозуміло що ціни на проїзд в таксім мають опуститися. Адже коли пальне підростає в ціні, таксіти тут же підінмають тарифи. Чи вплине здешевлення пального на вартість проїзду в таксі, розбиралася видання “Країна” .

Як зазначає видання, столичні таксисти на знижки поки не особливо налаштовані. В умовах карантину різко скоротився пасажиропотік. Кількість замовлень впало в 4-6 разів.

Глава правління Української таксомоторної асоціації Андрій Антонюк розповів, що через те, що люди мало їздять, впали доходи таксистів. Через падіння цін на бензин поїздки в таксі дешевше не стануть. Частка палива в тарифі лише 15-17%, тобто, навіть якщо бензин подешевшає на 20%, то тарифи можуть впасти всього на 2-3%, зазначив Антонюк.

Представник мережі таксі Uber, Uklon і Bolt Олександр Дяченко розповів, що коли закрили метро і встав громадський транспорту, спостерігалося невелике скачок в тарифах. Але возити пасажирів з націнкою таксисти змогли всього пару днів. Потім кількість замовлень різко впало, і ціни повернулися колишні.

“Зараз тарифи приблизно такі ж, як і до карантину. Підвищити їх таксисти не можуть, так як дуже висока конкуренція і є маса програм, де клієнти можуть порівнювати пропозиції різних служб. Знижувати теж особливо нікуди, так як ціни майже на межі собівартості”, – каже Дяченко.

Разом з цим експерти зазначають, що якщо пасажирів, готових в карантин кататися на таксі, стало менше, то армія таксистів, навпаки, зростає. За словами Антонюка, кияни, які залишилися без роботи, атакують служби таксі, щоб хоч якось підробити.

Підводячи підсумки видання повідомляє, що загальне зниження розцінок хоча б на 10-15% цілком можливо. Правда, після карантину таксисти розраховують, навпаки, підвищити тарифи.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!