Volkswagen відправить 80 тисяч співробітників у примусову відпустку

0
348
Концерн Volkswagen відправить в примусову відпустку 80 тисяч робітників у зв’язку з порушенням логістичних ланцюжків з доставки комплектуючих запчастин і спадом продажів через коронавірус , повідомляє ділове видання Deutsche Wirtchafts Nachrichten.

“У зв’язку з поширенням коронавіруса Volkswagen AG має скоригувати виробничу програму”, – коментував ситуацію представник автогіганта. За його словами, причиною цього є вузькі місця в поставках і падіння продажів. Це призведе до значного простою виробництва, в тому числі, в суміжних галузях. У зв’язку з цим на заводах підприємства в Нижній Саксонії, Гессені і Саксонії до 3 квітня введуть скорочені зміни. За таким же графіком буде працювати підрозділ по виробництву вантажних автомобілів MAN, а також Audi і Porsche.

Керівництво Volkswagen прийняло рішення в зв’язку з небезпекою поширення коронавіруса зупинити роботу в штаб-квартирі у Вольфсбурзі, а також на виробництвах в Емдені, Ганновері, Оснабрюкке, Цвікау і Дрездені. Крім того, не виробляються автокомпоненти в Брауншвайге, Зальцгиттере, Касселі, Хемніці і сидіння для автомобілів.

Зупинено також виробництво в Іспанії в Памплоні, а також в Палмела в Португалії, не працює завод в Словаччині. Це ж стосується підрозділів концерну в Аргентині і Бразилії. У Мексиці планується зробити перерву з 30 березня.

У той же час Volkswagen проводить випробування для організації тимчасового виробництва респіраторів, які відсутні у багатьох німецьких клініках. У Китаї також планується придбати медичні технології, а потім зробити їх доступними для системи охорони здоров’я Німеччини.

За оцінками експертів, з такими ж труднощами можуть зіткнутися підприємства BMW, Renault і Mercedes-Benz, а також японські виробники Toyota і Nissan.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!