В Україні встановили камери фіксацій порушень ПДР

0
1525

З недавніх пір на українських дорогах будуть записувати порушення правил дорожнього руху на камери. Кількість цих камер будуть збільшувати по всій Україні.

Про це повідомляють на каналі “Україна Зараз” в Telegram.

На сьогоднішній день стало відомо, що на українських дорогах встановили вже більше, ніж 50 камер фіксації порушення ПДР шляхом фотографування і знімання відео.

Як відомо, такі камери встановили вже в Києві, Одеській області, а також на деяких трасах між населеними пунктами. Таким чином, всього по Україні поставлять близько тисячі подібних камер, які зможуть фіксувати порушення на дорогах.

На даний момент ці камери працюють поки в тестовому режимі, їх тільки відчувають. Як уточнив міністр інфраструктури України Владислав Криклій, перший місяць буде називатися пілотний, спочатку українських водіїв будуть тільки попереджати. Але, вже через 1-1,5 місяця буде в повному режимі працювати система і водіям на пошту будуть приходити ці “листи щастя”.

Співробітники правоохоронних органів вже готують штрафи для порушників, за те, що вони не будуть дотримуватися правил дорожнього руху, їх очікують штрафи в збільшеному розмірі. Таким чином, після пробного періоду водії зможуть відчути повноцінну роботу автоматичної системи фіксації порушень ПДР.

Варто підкреслити, що до цього в Міністерстві інфраструктури повідомляли про те, що на дорогах державного значення планують встановити 250 камер, які будуть відслідковувати і передавати інформацію про порушення правил дорожнього руху.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!