Автосалон в Женеві все-таки скасували: названа причина

0
756

Організатори міжнародного мотор-шоу в Женеві (GIMS-2020) офіційно оголосили про скасування заходу в зв’язку з поширенням смертельно небезпечного коронавіруса. Це вимушений крок, який продиктований надзвичайних розпорядженням федеральних властей Швейцарії тимчасово заборонити проводити масові заходи з числом учасників більше 1000 осіб – для запобігання нових випадків зараження.

Перший хворий китайським коронавірусів в Швейцарії був зафіксований 25 лютого, а 26-го організатори GIMS-2020 розіслали спеціальний лист, в якому заявили, що виставка все одно відкриється в запланований термін, тобто 3 березня. Для профілактики хвороби передбачалося постійне чергування медичних бригад у виставкових залів Palexpo (комплекс, в якому проводиться мотор-шоу). На жаль, захід у підсумку скасували.

«Ми шкодуємо про цю ситуацію, але здоров’я всіх учасників для нас і наших експонентів є головним пріоритетом. Це випадок форс-мажорних обставин і величезна втрата для виробників, які вклали значні кошти в свою присутність в Женеві. Однак ми впевнені, що вони зрозуміють це рішення » , – заявив Моріс Турреттіні, керівник організаційного ради GIMS.

У листі підкреслюється, що практично всі виставкові стенди автосалону вже зібрані, тому рішення про його скасування стало особливо болючим. Тепер буде проводитися демонтаж стендів, тобто мова не йде про перенесення виставки – захід повністю скасовано.

«Фінансові втрати всіх учасників значні, їх сума буде оцінена в найближчі дні. Гроші за вже продані квитки повернуть відвідувачам» , – кажуть організатори GIMS .

Автосалон повинен планували відкрити для преси у вівторок 3 березня, для відвідувачів двері повинні були бути відкриті з 5 по 15 березня. У минулому році захід відвідали 602 000 чоловік.

Мотор-шоу в Женеві вперше проводилося в 1905 році, щорічний формат воно набуло з 1924-го, потім переривалося через Другу світову війну, відновилося в 1947-му. У 2020-му GIMS повинен був пройти в 90-й раз.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!