Не в цьому році. Озвучена дата виходу нової Mazda 6

0
780

Наступне покоління Mazda 6 вийде на ринок не раніше 2022 року. Реліз може статися ще пізніше, в тому числі в 2023 році. Це пов’язано з тим, що нова платформа для великих автомобілів, що розробляється спільно з Toyota, з’явиться тільки в 2023 фінансовому році.

За даними Nikkei Asian Review , Mazda вступає в складний період в своєму виробничому циклі, коли ще як мінімум 2-3 роки компанія не буде випускати нових моделей високого класу.

Поступово подробиці про спільну розробку нової платформи просочуються через японські видання. Раніше в лютому  з’явилася інформація, що Тойота планує створити нові Crown і Mark X спільно з Маздою. При цьому Mazda займеться розробкою не тільки платформи, але і нового рядного 6-циліндрового бензинового мотора. Більш того, згадується навіть дизельний ДВС.

З цього можна зробити висновок, що наступна Mazda 6 буде ділити платформу з Toyota Crown, тобто вона буде задньопривідною. На тій же «базі» побудують і великий кросовер Mazda CX-9 нового покоління.

Не виключено, що Мазда зовсім розіграється і навіть викотить купе класу Gran Turismo. Нічого подібного з моменту припинення випуску RX-8 в 2011 році у компанії не було.

Нагадаємо, поточне покоління Mazda 6 вийшло в далекого 2012 році . З тих пір автомобіль неодноразово оновлювався. Виходить, що на момент виходу наступної моделі у 2022 або 2023 році поточної версії виповниться 10 або 11 років.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!