Українцям розповіли про безкоштовне розмитнення європейських авто

0
2470
Незабаром в парламент планують внести законопроект про скасування акцизів на нові та вживані автомобілі.

Деякі категорії населення можуть отримати можливість зробити розмитнення європейського автомобіля абсолютно безкоштовно, але лише на певних умовах.

Відомо, що недавно відбулася реєстрація законопроекту під номером 2277.

Залишилося дочекатися його розгляду Верховною Радою України, але відзначимо, що комітет, який займається соціальною політикою і захистом прав ветеранів порекомендував уряду прийняти законопроект за основу.

Проте, навіть в разі прийняття закону є деякі нюанси, які неодмінно слід відзначити:

1. Можливість безкоштовної розмитнення європейських машин не буде доступна всім громадянам, так як нею зможуть скористатися лише ліквідатори Чорнобильської катастрофи, які мають з першої по другу категорії інвалідності.

Ліквідатори зможуть ввозити в Україну машини, які зробили не пізніше, ніж сім років тому.

2. Які скористалися цією привабливою можливістю втратять право безкоштовного користування міським і приміським транспортом на території всієї України.

3. Розмитненим автомобілем зможе користуватися лише пільговик і його сім’я, але не матиме права передати керування автомобілем комусь іншому, за винятком ситуації, коли буде присутній сам власник авто.

4. Після проведення безкоштовної розмитнення в техпаспорті будуть робити позначку «відчуження заборонено протягом п’яти років». Інакше кажучи, власник зможе продати автомобіль лише тоді, коли оплатить всі митні платежі, діючі в момент ввезення машини на територію України.

Деякі експерти вважають, що це може мати погані наслідки для українського автопрома.

Слід зазначити, що в разі прийняття законопроекту незабаром стане актуальною проблема із забезпеченням громадян з інвалідністю якісними авто, який справили на території країни.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!