У Мумбаї встановили «Караючий світлофор» для боротьби з галасливими водіями

0
608

Поліція Мумбая вирішила провести експеримент, аби відучити водіїв від звички довго сигналити в пробках.

Про це пише The Guardian.

«Люди сигналять, навіть якщо горить червоне світло. Може, вони думають, що так вони змусять зелене світло спалахнути швидше? »- розповіли поліцейські в відео, яке вони зняли, щоб розповісти про свій експеримент.

На декілька світлофорів в місті встановили спеціальні пристрої, які вимірюють гучність клаксонів. Коли вона стає вище 85 децибел, включається червоний сигнал світлофора. В результаті чим голосніше сигналить водій, тим довше йому доведеться чекати зеленого сигналу.

Комісар дорожньої поліції Мумбая Мадукар Пандей сподівається, що ця система допоможе знизити рівень стресу в пробках і поліпшити дисципліну водіїв.

Пробні випробування цієї системи, яку назвали «Караючий світлофор», пройшли в листопаді-грудні 2019 року. Тепер поліцейські вирішують, як підключити цю систему на постійній основі по всьому місту.

У 2019 Мумбай виявився на четвертому місці в рейтингу завантаженості доріг TomTom – після Бангалора, Маніли і Боготи. Згідно з рейтингом, водії Мумбая втрачають в пробках 8 днів 17 годин на рік.

Після вдалого експерименту Мумбая поліція Бангалора вже заявила, що теж встановить таку систему на основних міських перехрестях.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!