Майже 200 тис. грн штрафу: «євробляхерів» попередили про нові санкції

0
1259

З 1 січня 2020 року вступили в силу зміни до Митного кодексу України, які передбачають штрафи для власників нерозмитнених авто.

Тепер «євробляхерам» загрожують штрафи від 85 тис. до 170 тис. грн, а за використання нерозмитнених автівок у комерційних цілях додатково стягуватимуть ще 34 тис. грн, передає LegalHub.

Як відомо, штрафні санкції мали діяти ще з 22 серпня 2019 року, але громадське об’єднання «АвтоЄвроСила» посприяла тому, що цю дату неодноразово переносили.

Не зважаючи на те що зміни до митного законодавства вже вступили в дію, «АвтоЄвроСила» знайшла вихід із ситуації – обійти закон.

Юристи організації розробили інструкцію «Рятувальний жилет», у якій пояснюють, як це зробити: які документи мусить мати при собі водій для того, щоб він довів, що готується до розмитнення і його не оштрафували.

Перелік необхідних документів:

  • договір купівлі-продажу;
  • документ, що підтверджує зняття з обліку автомобіля;
  • сертифікат відповідності; договір з брокером.

Також, перед Новим роком в уряді відбулася зустріч із активістами «АвтоЄвроСила», на якій громадським активістам пообіцяли 14 січня 2020 року розглянути два законопроєкти про спрощення процедури розмитнення та відтермінування штрафів на 180 днів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!