Categories: Новини

Bentley випустить дуже дорогу колекційну машин

Share
Ательє Mulliner корпорації Bentley займається розробкою унікальної машини. Інсайдери не сумніваються, що це буде гранд-турер з відкритим кокпітом, зроблений за мотивами прототипу EXP 100 GT і має мотор W12.
Як зазначає агентство Autocar, Баркетта з’явиться невеликим тиражем – приблизно 120 одиниць – і буде продаватися за ціною в 1,5 млн фунтів стерлінгів (приблизно 50 млн гривень).
Зовні гранд-турер буде схожий на прототип EXP 100 GT, який показали в рамках святкування столітнього ювілею марки. Крім зовнішнього вигляду у шоу-кара запозичать ексклюзивні оздоблювальні матеріали, начебто дерева, видобутого з торф’яних боліт, і тканини, виготовленої з побічних продуктів виноробства. 

У зв’язку з вартістю і тиражем унікальний Bentley буде коштувати особняком від головного модельного ряду. Причому технічно це буде все той же Continental GT. Машина буде оснащена W12 на 6,0 літрів – на купе бітурбодвігатель розвиває 635 к.с. і 900 Нм. Разом з мотором функціонує 8-діапазонний преселективний «робот» ZF. Привід, швидше за все, буде повний. У Баркетта не повинно бути даху, з цієї причини вона може виявитися динамічніше Continental GT, який прискорюється до 100 км / год за 3,7 секунди.

Говорячи про джерело натхнення для новинки – електричному купе EXP 100 GT – то він з’явився дуже революційним для потрапляння в «серію». Але певні рішення цілком можуть застосувати на прийдешніх авто. Наприклад, віртуального асистента Bentley Personal Assistant, який може створити в салоні відчуття поїздки з відкритим верхом або, або ексклюзивну систему освітлення інтер’єру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Лікар назвав головні помилки, які роблять усі водії під час перевезення дітей в авто

Забезпечення безпеки дітей у транспортному засобі має першорядне значення, однак, багато батьків з незнання припускаються…

18.05.2024

Нововведення в обов’язковому техогляді в Україні — подробиці

Хоча за офіційною статистикою поліції через технічні несправності стається менше 1% ДТП, обов’язковий техогляд все…

18.05.2024

Volkswagen та Renault не зійшлися в думках: бюджетний електромобіль під загрозою

Volkswagen і Renault припинили переговори про спільну розробку доступного електромобіля на базі Twingo, повідомили джерела.…

18.05.2024

Електро-Creta від Hyundai потрапила до об’єктивів фотошпигунів

Бестселер Hyundai в сегменті кросоверів (Creta) готується до того, щоб стати одним з автомобілів, що…

18.05.2024

У Європі розпочався продаж оновленого кросовера Ford Puma

В Іспанії вже оголошено ціни на новий Ford Puma 2024 року. Компанія відкрила конфігуратор для…

18.05.2024

Електричний пікап Toyota таки стане серійним

Японський електричний пікап Toyota Hilux EV таки стане серійною моделлю. Представлений наприкінці 2022 року електричний…

18.05.2024