За порушення правил дорожнього руху водіїв саджатимуть до в’язниці

0
226

На жаль, одне з поширених в Україні порушення ПДР – це керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння. Патрульна поліція щомісяця виписує понад 600 постанов, але це не лякає українських водіїв. Подібна помилка призводить до плачевних наслідків. ДТП, вчинене в нетверезому стані, вже прирівнюється до кримінальної відповідальності і тягне за собою позбавлення прав і тюремне ув’язнення в залежності від рішення суду. У Міністерстві внутрішніх справ (МВС) визнали, що незважаючи на високі штрафи – від 10 000 до 48 000 гривен, автомобілісти все одно сідають п’яними за кермо. Припинити цю практику пропонується за допомогою нового покарання.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що вже підготовлено проект закону про арешти за п’яну їзду. За його словами, найближчим часом він буде переданий народним депутатам на затвердження. У Авакова попередили, що заарештовувати порушників пропонується на 5 діб, а за повторну спробу сісти за кермо напідпитку – на 10-15 діб. Покарання буде залежати від грубості порушення Правил дорожнього руху (ПДР).

За даними поліції, найбільше п’яних затримують в ніч на суботу.

Оригінально до питання боротьби з п’яними водіями підходять в США.

Порушника відразу відправляють на громадські роботи у вигляді прибирання вулиць, в окремих випадках за водіння «під мухою» водія кинуть за ґрати на термін від двох діб до двох місяців.

А ось в Італії водієві «під шофе» відразу випишуть квитанцію на 6 тисяч євро, а на додачу ще й відберуть права строком на два роки.

Також суворо надходять з п’яними автомобілістами і в Ірландії. Випивши пару келихів ірландського елю, можна влетіти в штраф на суму 5 тисяч євро і позбутися водійського посвідчення на три роки.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!