Categories: Новини

Австрійці хочуть будувати в Україні дороги з глини

Share

Австрійська фірма запропонувала побудувати дороги з глини на Закарпатті.

В австрійській компанії Хользо ГмбН запропонували будувати дороги в Закарпатській області з використанням глини. Перший експериментальний кілометр такої дороги планується прокласти між с. Данилово та Олександрівка (Хустський р-н) вже в жовтні 2019 року, повідомляє Автоцентр із посиланням на Strana.ua.

Як йдеться на сайті Закарпатської облдержадміністрації, дана домовленість була досягнута між головою ОДА Ігорем Бондаренко і представниками Хользо ГмбН під час зустрічі.

За словами представників австрійської компанії, гарантійний термін служби доріг з глини – 10 років, її вартість – в п’ять-шість разів менше асфальтобетонних доріг. В даний час цю технологію вже використовують 50 країн.

“Не бачу перешкод, щоб не використовувати на Закарпатті цю унікальну технологію. Якщо вона доведе свою ефективність, це дозволить в кілька разів прискорити будівництво доріг в області. Наш край в цій справі стане прикладом для всієї країни. Думаю, ця ідея дуже корисна, оскільки вона добре поєднує прийнятну ціну і високу якість. Можу вас запевнити: будете мати повну підтримку ОДА в реалізації цього проекту”, – цитує прес-служба Бондаренко.

Крім того, присутній на зустрічі керівник Служби автомобільних доріг в Закарпатській області Михайло Попович повідомив, що зазначена технологія вже пройшла випробування в експертному інституті. За його словами, будувати дороги таким способом можна в будь-яку погоду, а побудована глиняна дорога також може бути використана як основа для асфальтобетонного покриття.

“У нашій області використання цієї технології може значно прискорити будівництво доріг, особливо сільських і лісових”, – додав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Кондитер в минулому (професія яка немає ніякого відношення до автомобілів). З 2015 року роблю вигляд, що щось розумію в машинах.

Опублікував
Лужна Софія

Останні записи

Китайський автопром зайняв понад 30% світового авторинку

У березні 2024 року на китайські автомобілі припало 33% від загального обсягу світового продажу автомобілів,…

06.05.2024

Новий електричний Mercedes-Benz G-Class випробували на льоду

Mercedes-Benz обіцяє, що майбутній EQG, також відомий як електричний варіант G-Class, стане справжнім позашляховиком. Є…

05.05.2024

Електромобілі проти машин з ДВЗ: названі найнадійніші машини

Експерти опублікували статистику поломок ADAC за 2024 рік, що підтверджує, що електромобілі залишаються надійнішими за автомобілі…

05.05.2024

Моделі Polestar отримають супершвидку зарядку за 10 хвилин

Шведські електромобілі Polestar отримають супершвидку 10-хвилинну зарядку. Шведський виробник електромобілів Polestar спільно з компанією StoreDot,…

05.05.2024

Названо автомобілі які вимагають найнижчих витрат на обслуговування та ремонт у довгостроковість

З моменту появи компанії Tesla у 2003 році керівництво цієї марки в особі Ілона Маска…

05.05.2024

Водіям підказали, як заощадити на рідині, що омиває, влітку і не зіпсувати автомобіль

З настанням теплої пори року автовласники часто заливають у бачок склоомивача замість спеціальної миючої рідини…

05.05.2024