Розмитнити авто з двигуном нижче Євро-5 стало проблемою

0
2852

Власники автомобілів з іноземною реєстрацією, чий стандарт недотягує до Євро-5, почали стикатися з проблемами при їх розмитненні, стверджує глава Association of Troubleshooters Сергій Креймер.

Згідно з прийнятими Верховною Радою в кінці 2018 року законопроектами, розмитнити можна автомобілі з двигунами стандарту не нижче Євро-2. Звісно, для Європи це вже поганий показник, але в Україні машини з двигунами Євро-2 будуть ще їздити багато років.

Здавалося б, що з розмитненням старих «євроблях», нехай навіть не дуже екологічних, не повинно виникнути проблем. Головне, щоб вистачило грошей на реєстрацію.

На практиці розмитнити автомобіль зі стандартом двигуна нижче Євро-5 в нашій країні зараз практично неможливо. Навіть незважаючи на всі сплачені податки (про можливість хабара говорити не варто).

Чиновники пояснюють це тим, що, мовляв, автомобілі ввезли за старими правилами, а закон зворотної дії не має. Сергій Креймер каже, що цю проблему пообіцяли вирішити найближчим часом, але поки за неї, схоже, ніхто ще не брався.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!