Categories: Новини

Автомобілі-двійники заполонили Україну: як не потрапити на гачок аферистів

Share

В Україні зараз налічується велика кількість «автодвійників». Їх більше, ніж ми з вами можемо уявити. Звідки беруться автоклони, як перевірити, оригінальна у вас машина, чи ні, і що, нарешті, робити, щоб не стати жертвою шахраїв?

Звідки беруться двійники

Шахраї добре знають психологію. Вони знають, що кожен хоче купити авто дешевше і швидше. Тому вони занижують ціни, показують авто в неробочі дні (коли сервісні центри МВС не працюють, або просто говорять, що є ще бажаючі купити авто за таку «солодку» ціну, тому з обліку вони машину знімати не будуть.

Українські правоохоронці стверджують, що найчастіше копіюють люксові автомобілі, так як на них є хороший попит і на них можна добре заробити. Незалежні експерти говорять, що насправді копіюють автомобілі різного класу, не тільки люксові.

У пресі є інформація, що в Україні зараз налічується близько 2 тисяч «автодвійників». Думаємо, значно більше, так як ніхто не може їх порахувати. Багато автомобільних «двійників» на західній Україні. Але є вони і в центральних, і в східних регіонах.

«Клонами» часто виявляються авто з Донецька чи Луганська, так як їх серій немає в наших базах даних. І навіть якщо поліція зупинить такого «клона», вона його не зможе викрити.

Якими бувають автомобільні клони

Зовні автомобілі- «клони» не можна відрізнити один від одного. Найпростіше помітити обман, якщо номера автомобіля і техпаспорта збігаються, але номер кузова інший. Такі авто намагаються продати з вивертами. Наприклад, продавець каже, що заїдає капот.

Складніше розпізнати обман, якщо шахрай користується загубленим техпаспортом, за яким підбирається відповідна модель. Зловмисники на кузові вибивають повторно такий же номер, як в техпаспорті. В цьому випадку збігаються всі номери і записи в техпаспорті.

Також складно розпізнати обман, якщо всі номери на машині в і техпаспорті збігаються, але її немає в базі, або деякі дані відрізняються. Швидше за все, на нелегальну машину виготовили фальшивий техпаспорт з даними аналогічного автомобіля. Для цього використовують незаповнений бланк, в який вносять інформацію про легальні автомобілі з відкритих баз даних. Номери на “двійника” також перебивають.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Volkswagen представив новий автокемпер із підйомним дахом на базі T7 Multivan

Компанія Volkswagen представила новий кемпер California. Новинка побудована на платформі T7 Multivan. Для автомобіля підготували…

08.05.2024

Нові Bentley оснастять 750-сильною гібридною установкою

Компанія Bentley замінить двигун W12 на потужну гібридну установку на базі V8. Система Ultra Performance…

08.05.2024

Топ-4: позашляховики з пробігом за ціною бюджетного седана

Експерти назвали чотири позашляховики, які в даний час коштують в районі 1 млн гривень. Причому…

08.05.2024

Прощай, W12: представлений двигун, який відповідатиме за майбутнє марки Bentley

Bentley оголошує про епохальну зміну у своїх автомобілях: знаменитий 6,0-літровий двигун W12 йде на спокій, поступаючись місцем новітньому…

08.05.2024

Відбувся анонс нової версії пікапа Tesla Cybertruck з новим інтер’єром та шинами

Tesla представила дві нові опції для серії Cybertruck Foundation, включаючи новий варіант інтер'єру, який буде…

08.05.2024

Експерти назвали автомобілі, які втрачають у ціні найбільше в перший рік

Амортизація – це явище, яке торкається майже всіх нових автомобілів. За рідкісним винятком (чи то…

08.05.2024