Українцям пішли на поступки при розмитненні авто

Час читання: 2 хв.
0

Це гарантія того, що авто покине територію України в установлений строк (при виїзді застава повертається). Однак певну групу осіб позбавили від цієї процедури. Йдеться про так званих заробітчан – українців, які на час залишають країну з метою заробітку за кордоном.

У УКРІНФОРМ повідомляють, що замість сплати застави заробітчани повинні звільняються від сплати застави при ввезенні автомобіля в Україну – замість цього їм необхідно надати письмове зобов’язання вивезти ТЗ у встановлений термін.

Крім того, на пункті пропуску громадянин обов’язково повинен пред’явити документи, які свідчать про те, що ввезений автомобіль зареєстрований на нього в тій країні, де він працює або перебуває на консульському обліку.

Реклама

Таким чином, даної схемою можуть скористатися тільки офіційні заробітчани.

Також фіскальна служба нагадала, що авто, ввезене в режимі тимчасового ввезення, може перебувати до 60 днів протягом одного року – причому цей термін може бути як безперервним, так і з перервами. Що стосується авто в режимі транзит, для них термін встановлений в 10 днів.

Як повідомлялося раніше, скандальний активіст розповів, чого хотів домогтися, спаливши свій позашляховик. Лідер «Автоевросіли» Олег Ярошевич розповів, що хотів показати тим, що він спалив свій автомобіль на європейських номерах і чому  незадоволений прийнятими законами.

Я вам можу сказати наступне, що сьогодні, чим новіше автомобіль, тим він буде мати меншу плату акцизу. Сьогодні  нас розділили на тих, хто володіє маленьким об’ємом двигуна, і великим об’ємом двигуна. У нас знову немає рівних прав. Нас знову ставлять перед вибором. Нам необхідно шукати маленький об’єм двигуна, або ще щось. Немає однакових правил », – повідомив він.

За словами активіста,  податки для всіх автомобілів повинні бути однаковими.

«Оплата податків повинна бути однакова абсолютно для всіх. Як і для нових автомобілів, так і для колишніх у використанні. Екологічні збори, інші податки повинні бути відокремлені від основного закону. Я вважаю, що це «недозакону», який сьогодні розділить людей на більш багатих і бідніших. Сьогодні повинна бути плата податку, наприклад,  за новий автомобіль 40%, а за старий автомобіль, який дешевше, 120%. Де справедливість », – заявив Ярошевич.

Додамо,  власник «евробляхі» вирішив спалити своє авто після скандального голосування у Верховній Раді. Відповідні кадри чоловік опублікував в соцмережі.

«Коли я говорив на нашій акції про те, що спалю свій Land Rover, якщо не проголосують нашу правку … це було усвідомлене заява людини, яка розуміє, що для більшості людей, які купили авто на європейській реєстрації за 1500 євро, дешевше спалити своє авто , ніж купити і розмитнити його з прийнятим сьогодні законам », – зазначив він.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!