Categories: Новини

Як відіб’ється на автомобілістах введення воєнного стану

Share

Як воєнний стан в Україні може відіб’ється на транспортній сфері життя, пише ельАВТО.

У зв’язку з напруженою ситуацією в Азовському морі, обумовленої провокаційними і агресивними діями з боку Росії, в Україні знову заговорили про можливість введення воєнного стану. Чи позначиться це на автомобілістів і транспортній сфері життя? Ще й як!

На час воєнного стану у військових і цивільної влади стає більше повноважень. Для здійснення тих чи інших цілей вони отримують можливість використовувати значні людські та матеріальні ресурси. Що ж стосується сфери ТЗ, закон дозволяє:

Як відіб’ється на автомобілістах введення воєнного стану
Дозволено:

Вилучати для тимчасового використання необхідне майно міністерств, центральних і місцевих органів виконавчої влади, територіальних громад, підприємств і громадян, в тому числі транспортні засоби, споруди, машини, механізми, устаткування та інші об’єкти, пов’язані з обслуговуванням транспорту, видаючи про це документи встановленого зразка.
Запроваджувати комендантську годину (заборону перебування у певний період доби на вулицях та в інших громадських місцях без спеціальних перепусток і посвідчень) і встановлювати особливий режим світломаскування.
Установлювати особливий режим в’їзду і виїзду, обмежувати свободу пересування громадян, іноземців та осіб без громадянства, рух транспорту.
Перевіряти документи у громадян, а в разі необхідності оглядати речі, транспорт, багаж і вантажі, службових приміщень та житла громадян.
Примусово вилучати і відчужувати майно у юридичних і фізичних осіб для потреб оборони.
Таким чином, якщо уряд введе військовий стан, то українці можуть зіткнутися з труднощами в питанні переміщення, затримок через перевірку документів та огляду ТЗ і, що ще більш радикально, тимчасово залишитися без автомобіля. Зате в пунктах пропуску для українців ніяких обмежень не буде, пообіцяв глава Держприкордонслужби. У той же час президент запевнив, що права і свободи громадян аж ніяк не будуть порушені.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Дослідження: електромобілі виявилися надійнішими за машини з ДВЗ

ADAC опублікував свою статистику поломок за 2024 рік, яка показує, що електромобілі продовжують залишатися надійнішими…

06.05.2024

Китайський автопром зайняв понад 30% світового авторинку

У березні 2024 року на китайські автомобілі припало 33% від загального обсягу світового продажу автомобілів,…

06.05.2024

Новий електричний Mercedes-Benz G-Class випробували на льоду

Mercedes-Benz обіцяє, що майбутній EQG, також відомий як електричний варіант G-Class, стане справжнім позашляховиком. Є…

05.05.2024

Електромобілі проти машин з ДВЗ: названі найнадійніші машини

Експерти опублікували статистику поломок ADAC за 2024 рік, що підтверджує, що електромобілі залишаються надійнішими за автомобілі…

05.05.2024

Моделі Polestar отримають супершвидку зарядку за 10 хвилин

Шведські електромобілі Polestar отримають супершвидку 10-хвилинну зарядку. Шведський виробник електромобілів Polestar спільно з компанією StoreDot,…

05.05.2024

Названо автомобілі які вимагають найнижчих витрат на обслуговування та ремонт у довгостроковість

З моменту появи компанії Tesla у 2003 році керівництво цієї марки в особі Ілона Маска…

05.05.2024