Названі способи боротьби з камерами на дорогах

0
2136

Вандалізм по відношенню до камер поширений в деяких країнах. 

Камери автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху працюють у багатьох країнах. В першу чергу камера на дорозі – це превентивна міра, яка змушує водія їхати повільніше, повідомляє AutoNews . 

Одних водіїв це спонукає ретельніше дотримуватися правил дорожнього руху і не порушувати, а ось у інших викликає агресію, що виливається в випадки вандалізму. 

Так, наприклад, російські автолюбителі дуже незадоволені камерами відеофіксації порушень ПДР, що вилилося в конкретні дії. Відразу по декількох російських областях прокотилася хвиля вандалізму, спрямована на знищення цих пристроїв.

Чиновники повідомляють, що масове знищення камер відеофіксації порушень правил дорожнього руху останнім часом спостерігається, зокрема, в Тверській і Воронезькій областях. В інших російських регіонах теж зареєстровані подібні випадки. 

Вандалізм проявляється по-різному. Наприклад, водії розстрілюють камери з дрібнокаліберної зброї. Поліція за даними правопорушень порушила кримінальні справи. 

Невдоволення камерами відеофіксації порушень ПДР викликали випадки, коли фіксація правопорушень була помилковою. Це і викликало обурення водіїв. 

Нагадаємо, що з минулого місяця в Україні теж ввели автоматичну фіксацію порушень ПДР за допомогою камер. Правда, не у всіх українських регіонах є ще такі пристрої. Наприклад, в Харківській області вони поки відсутні.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

ПОШИРИТИ
Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.