Categories: Новини

Водіїв штрафуватимуть за вміст багажника

Share

Важливо не тільки, що ви перевозите в машині, але де, коли і в яких обсягах.

Ясна річ, що в машині не можна перевозити заборонені для зберігання предмети: зброю, боєприпаси, вибухівку, наркотики, а також шкідливі і небезпечні для здоров’я хімічні сполуки.

Якщо щось з цього списку знайдуть у вашій машині без відповідного дозволу, вам доведеться нести кримінальну відповідальність.

З вогнепальною зброєю все зрозуміло, а ось перш ніж брати з собою в поїздку ніж, слід з’ясувати, чи не відноситься він до холодної зброї.

Вбиту тварину, знайдене в багажнику під час заборони полювання або на території охоронюваного природного заповідника, буде вважатися доказом протизаконної полювання, якщо у вас не буде на трофей відповідних документів.

Так само як і нелегальний вилов риби, виявлений в вашому авто, якщо вас зупинили в районі охоронюваного водосховища – це може стати приводом для порушення адміністративної або навіть кримінальної справи.

Підставою для адміністративного штрафу послужить знайдена у вас в машині ялинка або будь-яке інше незаконно зрубане дерево.

У правилах дорожнього руху чітко вказано, що маса вантажу, що перевозиться, і розподіл навантаження по осях не повинні перевищувати величин, встановлених підприємством-виробником для цього транспортного засобу.

Перевозити багаж можна за умови, що він не обмежує водієві огляд, не утруднює керування і не порушує стійкість транспортного засобу. При цьому вантаж не повинен закривати зовнішні світлові прилади і світловідбивачі, реєстраційні та розпізнавальні знаки. Також він не повинен створювати шуму, не забруднювати дорогу і навколишнє середовище.

І не важливо, скільки коштує транспортний засіб. Головне одне, його вік – обкладатися буде машина старше п’яти років від року її виробництва. Платіжки фіскальщікі будуть направляти за місцем реєстрації власника авто.

Раніше повідомлялося, що експерти розповіли, де найгірші дороги в Європі: побережіть автомобіль, не їздите туди. З усіх країн Європи найгірше якість доріг виявилося в сусідами з Україною Румунії.

Будівництво нових доріг в країні просувається вкрай повільно всього 22 нових кілометрів на рік. Високошвидкісні магістралі в Румунії становлять лише 5% всієї дорожньої інфраструктури країни і становить 750 кілометрів. І це при тому, що офіційний Бухарест щорічно оголошує про грандіозні плани щодо доріг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Leave a Comment

View Comments

  • "З усіх країн Європи найгірше якість доріг виявилося в сусідами з Україною Румунії".

    Це не випадково не ницої з фарйонами от такечки написяли ?

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

У Європі розпочався продаж оновленого кросовера Ford Puma

В Іспанії вже оголошено ціни на новий Ford Puma 2024 року. Компанія відкрила конфігуратор для…

18.05.2024

Електричний пікап Toyota таки стане серійним

Японський електричний пікап Toyota Hilux EV таки стане серійною моделлю. Представлений наприкінці 2022 року електричний…

18.05.2024

Четверте покоління Volkswagen Scirocco показали на перших зображеннях

Компанія Volkswagen припинила виробництво моделі Scirocco у 2017 році, так і не запланувавши для нього…

18.05.2024

Складено список середньорозмірних кросоверів із найнижчою витратою палива

Заправка автомобіля – одна з головних статей витрат під час експлуатації машини, оснащеної ДВЗ. Сьогодні…

18.05.2024

Skoda вивела на тести новий компактний електрокросовер Elroq

Наприкінці цього року Skoda має намір представити компактний електричний кросовер під назвою Elroq. Його прототипи…

18.05.2024

Нове покоління Hyundai Palisade всередині буде майже як Range Rover

Минулий рік ознаменувався для Hyundai прем'єрою його великого кросовера Santa Fe, який отримав більш строгий…

18.05.2024