Categories: Новини

Шалені штрафи і конфіскація авто: кого чекають радикальні зміни

Share

В Україні вигадали новий спосіб боротьби з нелегальними перевізниками. Якщо водій працює без ліцензії і був спійманий на гарячому двічі за рік, то він ризикує залишитися без машини, повідомляє ТСН.

Такою ідеєю найбільше обурилися легальні служби таксі. Вони побоюються, що в разі схвалення відповідного законопроекту перевірятимуть саме “офіціалів”, а нелегали й далі їздитимуть непокараними. Тому асоціація таксистів погрожує всеукраїнським страйком.

Підняти штрафи в 100 разів та конфісковувати автомобілі в таксистів. Якщо водій працює без ліцензії і був спійманий на гарячому двічі за рік, то ризикує залишитися без машини. Такою ідеєю найбільше обурилися легальні служби таксі.

Валерій – столичний таксист. П’ятий рік за кермом власної автівки заробляє собі на життя. “Все життя возив керівництво, тепер доводиться заробляти”, – каже він. Касового апарата в нього немає – таксист не приховує, що він нелегал. Замовлення отримує від диспетчерських служб, платить їм 10% і виходити з тіні не збирається. “Людина захворіла, не працює, а податок має платити”, – пояснює він.

Боротися з такими, як Валерій, держава намагається вже два десятки років посиленням штрафів і вимог до автомобіля. Це не допомогло, тому вирішили завернути гайки ще. “При виявленні в черговий раз такого порушення протягом року буде призводити або до штрафу максимально 170 тисяч гривень, або конфіскація транспортного засобу”, – пояснив начальник департаменту Міністерства інфраструктури України Віктор Сасін.

Найбільше таким новаціям обурилися легальні таксисти. Руслан показує всі атрибути справжнього таксі: касовий апарат, таксометр та всі дозвільні документи. Проте причепитися перевіряльники можуть до будь-якої дрібниці – і забрати авто. А нелегалів і далі не чіпатимуть, побоюється власник служби таксі. “Які шанси, що це таксі їде? Його ніхто не зупинить і не спитає. Давайте спочатку відрегулюємо ринок перевезень, а потім будемо вимагати з усіх”, – пропонує Руслан Гошовський.

40 млрд гривень щороку – тіньовий обіг у сфері пасажирських перевезень. Це підрахували в асоціації таксистів. Кількість нелегалів лише зростає, а з ними зростає і кількість аварій, постраждалих і жертв. Щодня українські таксі перевозять 2 млн пасажирів, і у жодного з них немає стопроцентної гарантії про безпечну доставку в пункт призначення.

Асоціації та профспілки таксистів погрожують всеукраїнським страйком за спроби конфісковувати авто. Автори законопроекту переконують, що ловитимуть лише перевізників без ліцензії. Нелегал Валерій випромінює спокій. “Знімаємо шашки – і ви не бачите, таксист я чи не таксист, от і все. Продовжуємо працювати далі”, – каже він. Нині ринок послуг таксі регулюють виключно пасажири – обирає кожен сам власним гаманцем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Leave a Comment

View Comments

  • Боротися з такими, як Валерій, держава намагається вже два десятки років - Они не с ними борятся. Их жаба давит, что человек что то зарабатывает, а они с этого ничего не имеют. Другой причины для украинских чиновников нет! Вся их "законотворческая" деятельность подчинена одному - побольше отнять и как можно меньше давать!

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

У США почнуть штрафувати автомобілі без водіїв

У Каліфорнії, де самоврядні автомобілі вже не новина, запроваджуються нові правила. Двома законопроектами, схваленими комітетом…

03.05.2024

Honda позбудеться невимовних імен: прощай, e:Ny1, привіт, Y1

Honda, відома своїми інноваційними автомобілями, нещодавно зіштовхнулася з проблемою, яка виявилася несподіваною навіть для такого…

03.05.2024

Відбулася прем’єра концепту електричного гоночного автомобіля Skoda Enyaq RS Race

Skoda робить ставку на електричну продуктивність, представляючи концепт гоночного автомобіля Enyaq RS Race , заснований на серійній моделі Enyaq…

03.05.2024

Розкрито Toyota з найнижчою оцінкою надійності у 2024 році

Автомобілі Toyota вважаються одними з найнадійніших на світовому ринку. Їх купують величезними тиражами та стабільно…

03.05.2024

Новий Hyundai Palisade зняли зовні та всередині

Нове покоління флагманського кросовера Hyundai Palisade має побачити світ на початку 2025 року. А поки…

03.05.2024

Ferrari готує новий суперкар з мотором V12

Ferrari готує прем'єру суперкара із 12-циліндровим двигуном. У короткому відео, опублікованому в офіційному YouTube-каналі італійської…

02.05.2024