Власників «євроблях» попереджають про нову небезпеку

0
286

Від 16 жовтня, в Україні патрульна поліція починає штрафувати автомобілістів за перевищення швидкості руху. За порушення відповідатиме саме водій, а не власник машини.

Тому нові стандарти перевірки швидкості торкнуться не лише власників авто на українській реєстрації, а й водіїв Колапс не трапився. Автомобілісти влаштували сигнальний флешмоб на дорогах країни Колапс не трапився. Автомобілісти влаштували сигнальний флешмоб на дорогах країни автівок на «євробляхах». Так, під час перевищення швидкості порушника зупинять, водію випишуть штраф, а також перевірять інші документи.

Зокрема поліція може попросити пред’явити:

– водійські права;
– реєстраційний документ на автомобіль;
– поліс (сертифікат) обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності (автоцивілка або Зелена карта);
– за наявності на авто знака «Водій з інвалідністю» — документ, який це підтверджує (крім водіїв або пасажирів з явними ознаками інвалідності).

Тобто порушнику можуть не тільки виписати штраф за швидкість, але і виявити інші порушення у документах, наприклад, відсутність страховки.

Якщо виявиться, що нерозмитнене авто перебуває в Україні незаконно або ввезене з порушеннями, то ця справа може передаватись під юрисдикцію Державної фіскальної служби.

За перевищення швидкості більш як на 20 км/год – штраф – 255 гривень, а якщо понад 50 км/год – 510 гривень.

Раніше згадувалось, що Штраф за перевищення швидкості виписуватимуть не завжди. Пілотний режим закінчився, а патрульні отримали повне право зупиняти та виписувати штрафи за перевищення швидкісного режиму. Сума стягнення залежить від швидкості, з якою рухався автомобіль. Але за перевищення до 20 км/год штраф не виписуватимуть.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!