Патрульні показали, як працюватимуть пристрої для вимірювання швидкості

0
326

Патрульна поліція почала використовувати TruCam ‒ пристрої для вимірювання швидкості на дорогах. Про їхнє використання водіям сигналізуватимуть дорожні знаки, а на місці стоятимуть службові автомобілі з увімкненими проблисковими маячками.

Упродовж цього тижня патрульні працюватимуть у тестовому режимі та не будуть штрафувати за перевищення швидкості. Згодом покарання водіям уже не уникнути.

Поки що на дорогах Львівщини буде лише два пристрої. Обиратимуть найбільш аварійні ділянки. Згодом TruCam побільшає. Перевищення швидкості більш ніж на 20 кілометрів на годину передбачає штраф 255 гривень, на понад 50 кілометрів ‒ уже 510 гривень.

«Беремо автомобіль, наприклад, за 200 метрів, починаємо вести. Стоїть знак «Населений пункт», на 50 метрах робиться фотофіксація», ‒ демонструє роботу приладу командир взводу патрульної поліції Юрій Покровський.

«З технічної сторони навчатись не важко. Там є сенсорний екран, як в будь-якого смартфона, іконки. Зрозумілий і якщо почитати інструкцію, то взагалі все просто», ‒ каже начальник відділу зв’язку патрульної поліції Ігор Соловей.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!