За рік понад 2200 смертей на дорогах: ключові причини фатальних ДТП

Час читання: < 1 хв.
0
За рік понад 2200 смертей на дорогах: ключові причини фатальних ДТП

З початку 2023 року українські дороги забрали понад 2,2 тисячі життів у ДТП. Лише з січня по вересень в аваріях загинуло 2214 людей, а ще 23923 отримали травми, як повідомляє патрульна поліція.

Що ще відомо

Цьогорічна статистика справді тривожна: кількість ДТП з загиблими та травмованими зросла на 10% порівняно з минулим роком, досягнувши 19127 випадків. Це ще раз показує, що на дорогах у нас є серйозні проблеми, які потребують негайного вирішення.

Головною причиною смертельних ДТП є перевищення швидкості, через яке загинуло 1259 осіб. Це підкреслює важливість дотримання швидкісних обмежень. На другому місці — порушення правил маневрування, що призвело до 348 смертей, а це говорить про те, що водії іноді занадто легковажно ставляться до безпечного виконання маневрів. Крім того, перехід пішоходами в невстановлених місцях забрав 99 життів, що вчергове нагадує, як важливо дотримуватись правил дорожнього руху як водіям, так і пішоходам.

Реклама

Щодо часу й днів, коли аварій найбільше: найнебезпечнішим часом є період між 18 і 19 годинами, коли рух на дорогах найінтенсивніший. А найризикованіший день тижня — п’ятниця, коли водії, повертаючись додому після роботи, часто стають менш уважними.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!