Що потрібно знати водіям про штрафи за відсутність номерних знаків

Час читання: < 1 хв.
0
Що потрібно знати водіям про штрафи за відсутність номерних знаків

В українському законодавстві іноді виникають плутанини, які викликають запитання і непорозуміння у водіїв. Однією з таких ситуацій є вимога про наявність двох номерних знаків на автомобілі — переднього та заднього. Обидва знаки мають бути закріплені в певних місцях. Але не всі автомобілі можуть похвалитися можливістю встановлення переднього номерного знака, і це призводить до правових колізій.

Що ще відомо

Ось, наприклад, нещодавній випадок у Борисполі. Патрульні зупинили Tesla Model 3, яка їхала без переднього номерного знака. Це стало справжнім головним болем, адже згідно зі статтею 121-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) водіям заборонено керувати автомобілем без номерних знаків або з номерами, що не відповідають вимогам.

Ця стаття включає безліч заборон: керувати без номерів, використовувати номер, який не належить автомобілю, неправильно закріплювати знаки, а також експлуатувати автомобіль з перевернутими чи забрудненими номерами. Якщо ж порушити ці правила, доведеться заплатити штраф у 1190 гривень.

Реклама

Ця ситуація підкреслює абсурдність деяких законодавчих норм. Tesla Model 3 для американського ринку просто не має місця для переднього номерного знака, і це ставить водіїв у незручне становище. Навіть якщо номер буде встановлено, водій може бути визнаний порушником, оскільки закон не враховує конструктивні особливості деяких автомобілів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!