Власники євроблях зіткнулися з новою небезпекою

0
2730

При поверненні евакуйованого автомобіля можуть виникнути проблеми. 

Ніхто не очікував, що закон який прийняла Верховна Рада про “евробляхі” моментально вступить в силу. Він ускладнив життя автомобілістам, які пригнали авто з Європи і не поспішали перевести машини на українські номери, повідомляє Знай.ua .

Цей закон з 27 вересня додав проблем власникам автомобілів з іноземною реєстрації. Згідно з новим законом про паркування, якщо транспортний засіб припаркований з порушенням ПДР і поруч не має власника авто, то його можуть евакуювати. У цьому криється небезпека для власників “евроблях”.

“Якщо законні власники зможуть забрати автомобілі після сплати штрафу, то авто на іноземній реєстрації повертатимуть лише особам, які ввозили їх на територію України”, – розповів генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.

Однак фактичний власник і людина, ввозив авто, не завжди одне і те ж обличчя. Найчастіше ввезення оформляється на підставну або малозабезпечена особа, яка надалі знайти неможливо. Тому повернути автомобіль буде не просто. Також забрати своє авто зі штрафмайданчика можна, пред’явивши довіреність.

Як відомо, довіреність можна запросто купити через інтернет. Тому, найімовірніше, в Україні почнуться різні махінації, корупція зросте в кілька разів. Або навпаки “евробляхі” стануть самими законослухняними автомобілістами.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!