Автоінструктор розповів, як потрібно їздити машиною в туман

Час читання: < 1 хв.
0
Автоінструктор розповів, як потрібно їздити машиною в туман

Водіння в тумані потребує особливої ​​обережності. Однак погана видимість не повинна стати причиною відмови від поїздки, але автомобілістам важливо пам’ятати про деякі рекомендації. Інструктор з водіння розповів, як пересуватися туманними дорогами.

Що ще відомо

За словами експертів, для безпечної їзди в тумані головне — дотримуватися безпечної дистанції та швидкості. Це дозволить реагувати на зміни ситуації на дорозі. Крім того, важливо уникати прямування за автомобілями з несправними фарами, адже це може призвести до аварійних ситуацій.

Також важливо зберігати пильність та передбачати поведінку інших водіїв. Концентрація на задніх габаритних вогнях автомобіля попереду надасть додаткові секунди для гальмування, що допоможе уникнути неприємних ситуацій. Виконувати обгони з виїздом на іншу смугу потрібно з максимальною акуратністю, а краще цього взагалі уникати, адже дуже високий ризик того, що назустріч їде транспортний засіб без протитуманок.

Реклама

Звичайно ж, не варто забувати включати задні протитуманні фари та на своєму автомобілі. Експерт наголошує, що ця оптика корисна не лише у тумані, а й під час снігопаду. Дані ліхтарі збільшують видимість автомобіля для інших учасників дорожнього руху та допомагають підтримувати безпечну дистанцію, що значно знижує ризик ДТП. Крім того, не варто поспішати, адже на великій швидкості набагато складніше правильно відреагувати на непередбачені ситуації. Однак і надто повільно їхати не варто. 60-70 км/год для траси буде достатньо.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!