За словами поліції, автомобілі Tesla не підходять для службового використання

Час читання: 2 хв.
0
За словами поліції, автомобілі Tesla не підходять для службового використання

З 2035 року в Каліфорнії буде заборонено продаж нових автомобілів на бензині та дизелі. Закон поширюється, зокрема, і на патрульні автомобілі для поліції. Декілька високопосадовців із поліцейських департаментів Північної Каліфорнії заявили, що протестовані ними моделі Tesla не підходять для служби в поліції.

Що ще відомо

Начальник поліцейського департаменту розповів, що у серпні цього року для співробітників було закуплено кілька седанів Tesla Model 3. На автомобілі витратили майже 150 тис. доларів та ще 35 тис. на поліцейські доробки (сирени, перегородка всередині, стійка для зброї, панелі для засобів зв’язку) ). При цьому на доопрацювання потрібно витратити кілька місяців, тому що за перетворення Model 3 на патрульну машину готова взятися лише одна компанія у всій Каліфорнії. На відміну від цього, список сторонніх майстерень, які перетворюють моделі Ford та Chevrolet на патрульні автомобілі, дуже довгий.

Начальник поліції зазначив, що базова конструкція Model 3 не дозволяє використовувати автомобіль для роботи. Офіцерам незручно сідати та виходити з автомобіля, а на задньому сидінні може розміститися лише один порушник. Отже, для арешту кількох підозрюваних доведеться задіяти кілька автомобілів. Він також поскаржився на запас ходу: чекати, поки зарядиться автомобіль, із небезпечним підозрюваним на задньому сидінні — погана ідея. “Я не готовий посадити офіцера в Tesla”, – сказав він.

Реклама

Начальник іншого департаменту погодився зі своїм колегою. У його відділ надійшло кілька кросоверів Tesla Model Y. Поліцейські дійшли подібних висновків: мало місця, низький профіль автомобіля, що обмежує маневреність (наприклад, при перестрибуванні через бордюри, при їзді бездоріжжям). Крім того, вони відзначили затримку під час натискання на педаль. А також поскаржилися на те, що розумний автомобіль іноді самостійно глушить мотор, якщо автомобіль з’їжджає на узбіччя, припускаючи, що водій втратив керування.

Поліцейські наголосили, що електричні пікапи Ford F-150 Lightning більше підходять для поліцейської служби. Там багато місця для зберігання спорядження та перевезення підозрюваних.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!