Tesla знову перша з продажу електрокарів

Час читання: < 1 хв.
0
Tesla знову перша з продажу електрокарів

Після публікації результатів продаж двох найбільших виробників електрокарів стало зрозуміло, що у кожного з них свій успіх, але і невелике зростання.

Більше хто увійшов до рейтингу

Tesla за три місяці змогла продати 462 890 електромобілів, що трохи нижче запланованого, але на 6,4 % більше, ніж за аналогічний період 2023 року, і на 4,2 % більше за показники II кварталу. Із загального обсягу 439 975 електрокарів припала на Model 3 і Model Y. Які моделі увійшли в кількість, що залишилася, не уточнюється.

За цей же період концерн BYD реалізував 443426 пасажирських електрокарів, що на 3% більше, ніж за аналогічний період минулого року, і на 4% більше, ніж у II кварталі. Таким чином, китайський виробник вкотре поступився американському. Остання перемога над Tesla відбулася за підсумками IV кварталу 2023 року.

Реклама

Але варто зазначити, що новина 2024 року BYD показує стабільне зростання. У вересні вчетверте побито рекорд місячних продажів, але з одним застереженням — виробник завжди враховує реалізовані гібридні моделі. Якщо взяти лише гібриди, то компанія ставить рекорд сьомий місяць поспіль.

Загальний обсяг проданих електромобілів китайського бренду за підсумками III кварталу становив 1134892 одиниці. Таким чином, BYD вперше подолав показник мільйона машин за квартал. Це пояснюється модою на бензоелектричні моделі серед китайців. Порівняно з минулим роком попит зріс на 75%.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!