Новини

Ціни на вживані електрокари в Україні пішли вгору

Share

В Україні в серпні 2024 року після тривалого періоду зниження середньої ціни на вживані електромобілі спостерігалося підвищення їх вартості, про що повідомив Інститут досліджень авторинку.

Зокрема, середня вартість вживаних електрокарів у серпні склала 15 300 доларів, що на 300 доларів більше порівняно з липнем 2024 року.

Фахівці Інституту досліджень авторинку наразі не можуть точно пояснити причини підвищення цін у серпні. Ймовірно, це пов’язано з можливістю запровадження військового збору у розмірі 15% на першу реєстрацію нових і вживаних авто (включно з електромобілями), про що йшлося в урядовому законопроєкті щодо наповнення державного бюджету в умовах воєнного стану, який було внесено до Верховної Ради 18 липня 2024 року.

У кінцевій версії законопроєкту, зареєстрованій наприкінці серпня, ця норма була вилучена. Представники автоімпортерів переконали уряд і депутатів не вводити військовий збір, оскільки це могло призвести до падіння продажів нових автомобілів на 30-70%. Проте на тлі цієї інформації українці активно купували автомобілі, зокрема й електромобілі, що могло вплинути на тимчасове зростання цін.

Що буде з цінами на електрокари в майбутньому, покаже час. Є ймовірність, що вони знизяться, оскільки після хвилі покупок через можливий військовий збір, підвищеного попиту на ринку немає.

У серпні 2024 року в Україні було продано 9 400 нових та вживаних електромобілів, що на 35% більше порівняно з липнем та на 68,5% більше, ніж у серпні 2023 року. Такий високий рівень продажів електрокарів в Україні спостерігався вперше.

Серед нових електромобілів у серпні лідерами продажів стали Honda M-NV, BYD Song Plus, Volkswagen ID.4, Zeekr 001 і Nissan Ariya, які переважно завозяться з Китаю. У сегменті вживаних електрокарів найбільший попит мали Nissan Leaf, Tesla Model Y, Tesla Model 3, Hyundai Kona EV та Volkswagen e-Golf.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Новітній Kia Sportage показали на реалістичних рендерах

Прем'єра п'ятого покоління кросовера Kia Sportage відбулася у 2021 році. Ця модель, відома під заводським…

26.09.2024

Volkswagen створив заміну Amarok. Новий пікап на базі Taigun зняли на фото

Volkswagen Taigun, який спочатку був розроблений як субкомпактний кросовер для індійського ринку, нещодавно зазнав суттєвих…

26.09.2024

Презентовано новий Nissan Qashqai Glory

У Китаї відбулася прем'єра нового Nissan Qashqai Glory. Цей компактний кросовер надійде в продаж у…

26.09.2024

Названо найкращі дизельні кросовери 2024 року за версією аналітиків

Дизельні кросовери та позашляховики зазвичай не мають такої популярності, як їхні бензинові аналоги, але все…

26.09.2024

В Україні змінюють формат автомобільних номерів: ключові моменти

Кабінет Міністрів України запровадив заборону на використання символіки, що асоціюється з підтримкою збройної агресії Росії…

26.09.2024

Експерти перерахували найненадійніші автомобілі у 2024 році

До антирейтингу автомобілів, які не відзначаються надійністю та високим ресурсом, потрапили моделі, що представлені на…

26.09.2024