Експерти викрили ще один незаконний штраф для водіїв

Час читання: < 1 хв.
0
Експерти викрили ще один незаконний штраф для водіїв

Часто українські водії отримують штрафи за те, що не ввімкнули аварійну світлову сигналізацію після зупинки, здійсненої на вимогу поліцейських, навіть якщо порушень до цього не було. Чи є такі штрафи законними, пояснює “Дорожній Адвокат”.

Правила дорожнього руху визначають порядок використання попереджувальних сигналів. Згідно з пунктом 9.9.б, аварійну сигналізацію необхідно ввімкнути під час зупинки транспортного засобу на вимогу поліції.

Тож під час зупинки на вимогу правоохоронців водій зобов’язаний увімкнути аварійну сигналізацію — це обов’язок, а не право. Поліцейські пильно стежать за виконанням цієї вимоги після зупинки.

Згідно з частиною 2 статті 122 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення правил користування зовнішніми освітлювальними приладами або попереджувальними сигналами передбачає штраф у розмірі 510 грн.

Однак важливо зазначити, що за не ввімкнення аварійної сигналізації після зупинки поліція не має права накладати штраф. За таке порушення передбачене лише попередження. У разі накладення штрафу його можна вважати незаконним і він підлягає скасуванню.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!