Незважаючи на підвищення акцизів, ціни на бензин і дизель в Україні можуть впасти

Час читання: < 1 хв.
0
Незважаючи на підвищення акцизів, ціни на бензин і дизель в Україні можуть впасти

В Україні, незважаючи на підвищення акцизів на паливо, яке відбулося 1 вересня 2024 року, можливе зниження цін на бензин та дизельне паливо. Таку думку висловили експерти консалтингової компанії “Нафторинок”.

Згідно з прогнозом “Нафторинку”, зниження цін на нафту на світових ринках може сприяти зменшенню цін на бензин і дизельне паливо в Україні. Однак, наразі не зазначено, на скільки саме українські АЗС можуть знизити ціни.

На початку вересня 2024 року спостерігається низький попит на паливо серед водіїв в Україні, водночас трейдери пропонують значну кількість ресурсів. Українські роздрібні оператори паливного ринку також накопичили запаси дешевшого бензину та дизельного пального, які були закуплені в серпні 2024 року за старими акцизами.

Реклама

Важливо зазначити, що наявні запаси пального, привезені за старими акцизами, можуть покривати попит приблизно на півтора місяця.

Хоча на початку вересня світові ціни на нафту знизилися, минулого тижня (9-15 вересня) вони знову почали зростати. На лондонській біржі ICE Futures нафта марки Brent коштує 72,43 долара за барель, тоді як на Нью-Йоркській товарній біржі нафта WTI продається по 69,45 долара за барель.

 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!