Нові вікові ліміти для водіїв в Україні: Які зміни чекають на водіїв

Час читання: < 1 хв.
0
Нові вікові ліміти для водіїв в Україні: Які зміни чекають на водіїв

В Україні існують чіткі правила щодо віку та типів транспортних засобів, якими дозволяється керувати, і це є важливою частиною забезпечення безпеки на дорогах.

Міністерство внутрішніх справ знову підкреслило ці правила, наголошуючи на їхній важливості для запобігання дорожньо-транспортним пригодам і захисту усіх учасників дорожнього руху. Подібні обмеження застосовуються і в багатьох інших країнах.

Ось як це регулюється в Україні:

  • З 16 років можна отримати права на керування мотоциклами та скутерами (категорії “А” та “А1”). Теоретичний іспит можна скласти лише з 18 років, але навчання дозволено вже з 16.
  • З 18 років відкривається можливість керувати легковими автомобілями (категорія “В”), невеликими вантажівками до 7,5 тонн (категорія “С”) та квадроциклами.
  • З 19 років дозволено керувати автомобілями з важкими причепами. Це включає легкові авто з причепами понад 750 кг (категорія “ВЕ”) та вантажівки з причепами (категорія “СЕ”).
  • З 21 року дозволено керувати автобусами та маршрутками (категорія “D”), які призначені для перевезення понад 8 пасажирів.
Реклама

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!