Поради, як уникнути штрафу при зупинці у забороненому місці

Час читання: < 1 хв.
0
Поради, як уникнути штрафу при зупинці у забороненому місці

Зупинка автомобіля поліцією завжди неприємна ситуація, що зазвичай асоціюється з підозрою на порушення правил дорожнього руху і можливим штрафом. Виконати вимогу інспектора обов’язково, адже інакше можна отримати додаткові санкції. Але що робити, якщо патрульний дає сигнал зупинитися в місці, де це заборонено?

Іноді поліцейські можуть спеціально спонукати водіїв до порушення правил, вказуючи на місце, де зупинка заборонена, наприклад, на пішохідному переході, в межах 10 метрів від нього, на мосту чи поруч із зупинкою громадського транспорту. Таке місце може бути трактовано як порушення.

Довести свою правоту в такій ситуації може бути складно, тому краще мати відеореєстратор. Якщо його немає, увімкніть камеру на телефоні та одразу запитайте у поліцейського, чому саме тут вам потрібно зупинитися. Це допоможе уникнути незаконних штрафів у майбутньому.

Реклама

Не забувайте також, що зупинка автомобіля на вимогу поліції повинна відбуватися відповідно до правил. Зменште швидкість, увімкніть покажчик повороту, згорніть на місце, зазначене інспектором, та зупиніться, увімкнувши аварійну сигналізацію.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!