Зміни в реєстрації: Як в Україні тепер оформлюватимуть гуманітарні авто

Час читання: < 1 хв.
0
Зміни в реєстрації: Як в Україні тепер оформлюватимуть гуманітарні авто

В Україні впроваджено нову процедуру реєстрації автомобілів, ввезених як гуманітарна допомога для ЗСУ. Відповідна постанова Кабінету Міністрів від 6 серпня 2024 року вже набрала чинності, повідомляє Головний сервісний центр МВС.

Згідно з новими правилами, благодійні організації тепер можуть ставити такі “гуманітарні” автомобілі на державний облік. За бажанням, також зберігається можливість тимчасової реєстрації, як і раніше.

Основною перевагою державного обліку є можливість призначення належного користувача. Це означає, що відповідальність за порушення ПДР нестиме безпосередньо водій, а не власник автомобіля.

Реклама

Для постановки на державний облік необхідно надати пакет документів, серед яких: декларація про визнання товарів гуманітарною допомогою, акт приймання-передачі транспортного засобу, документ про оцінку вартості для легкових авто, довідка від військкома про постановку на облік, організаційні документи, виписка платника податків, паспорт представника, сертифікат відповідності та інші.

Тимчасовий облік, своєю чергою, дозволяє знизити витрати на реєстрацію, оскільки оплачується лише вартість бланків. Також автомобілі на тимчасовому обліку тепер можуть бути вибраковані в сервісному центрі МВС, що є актуальним для транспортних засобів, які пошкоджені в зоні бойових дій і не підлягають відновленню.

 

 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!