За яке порушення можуть оштрафувати на 40 800 гривень

Час читання: < 1 хв.
0
За яке порушення можуть оштрафувати на 40 800 гривень

В Україні щороку поліція виявляє значну кількість водіїв, які продовжують сідати за кермо, попри те, що суд позбавив їх водійських прав. Це правопорушення передбачає суттєвий штраф і може призвести до додаткових санкцій.

Відповідальність за керування транспортним засобом без водійського посвідчення регулюється ст. 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Покарання настає за відсутність необхідних документів (водійського посвідчення, техпаспорта чи страховки), або якщо водій не пред’явив їх поліції. Також відповідальність передбачена для водіїв, тимчасово позбавлених права керування чи позбавлених посвідчення судом.

Якщо водій керує автомобілем без водійського посвідчення при собі, штраф становить 425 грн, а за відсутність документа взагалі — 3 400 грн.

Реклама

Якщо водій, позбавлений права керування судом, продовжує сідати за кермо, штраф збільшується до 20 400 грн. У разі повторного порушення протягом року, штраф становитиме 40 800 грн, а також передбачено позбавлення прав на термін від 5 до 7 років. Можливе також вилучення автомобіля, залежно від серйозності правопорушення.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!