В Україні запровадять систему відеоспостереження за автомобілями

Час читання: < 1 хв.
0
В Україні запровадять систему відеоспостереження за автомобілями

В Україні планують впровадити нову систему відеомоніторингу за фізичними особами, автомобілями та іншими транспортними засобами. Ця ініціатива передбачена законопроєктом №11031, зареєстрованим у Верховній Раді в лютому 2024 року. Наразі документ знаходиться на розгляді Комітету з питань правоохоронної діяльності. Однак точна дата його розгляду в першому читанні ще не визначена.

Минулого тижня члени комітету обговорили можливість впровадження системи відеоспостереження з міністром внутрішніх справ Ігорем Клименком. На зустрічі було представлено потенційні переваги системи для правоохоронних органів у попередженні та реагуванні на адміністративні правопорушення і кримінальні злочини.

У пояснювальній записці до законопроєкту зазначається, що поточний рівень забезпечення безпеки в Україні не відповідає світовим стандартам. Тому пропонується створити систему відеомоніторингу, яка охоплюватиме публічні місця, території загального користування, освітні та медичні заклади.

Реклама

Ідентифікація осіб проводитиметься на основі біометричних даних, паспорта, інформації про місце проживання, а також цифрових зображень обличчя. Автомобілі планують ідентифікувати за маркою, моделлю, кольором, роком випуску, номером знака та даними власника.

Цю систему також можуть використовувати для пошуку осіб, які порушують правила військового обліку та мобілізації, згідно з новим законом про мобілізацію, що набув чинності у травні 2024 року. Закон передбачає тимчасове обмеження права керування транспортними засобами для порушників мобілізаційних правил, і нова система відеомоніторингу може сприяти виявленню ухилянтів.

 

 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!