МВС України вживає жорсткіші заходи контролю за водіями

Час читання: < 1 хв.
0
МВС України вживає жорсткіші заходи контролю за водіями

Сьогодні, 26 серпня 2024 року, в Україні запрацювали 43 нових комплекси автофіксації порушень ПДР. Про це повідомив Олексій Білошицький, заступник начальника Департаменту патрульної поліції України.

Згідно з його інформацією, з цих нових камер 42 будуть фіксувати перевищення швидкісних обмежень у містах і областях, таких як Львів, Миколаїв, Черкаси, Волинь та Івано-Франківськ. Одна з камер, встановлена в Білій Церкві, також контролюватиме порушення щодо проїзду смугою маршрутного транспорту.

Реклама

Зараз в Україні діють 308 камер автофіксації, які слідкують за дотриманням швидкісних режимів.

Комплекси автофіксації з’явилися в Україні навесні 2020 року, спершу працюючи в тестовому режимі, а з червня того ж року — в повноцінному режимі. Плани щодо розширення їх функціоналу, наприклад, для фіксації проїзду на червоне світло, були відкладені через повномасштабне вторгнення Росії.

У лютому 2022 року всі камери були тимчасово відключені з міркувань безпеки, але вже в травні в деяких безпечних районах їх знову увімкнули.

Після початку війни МВС також розпочало проект “фантомних” поліцейських патрулів, які мали використовувати кросовери Skoda Kodiaq без розпізнавальних знаків для контролю швидкості. Однак ці патрулі були зняті з доріг через безпекові ризики. У листопаді 2022 року Білошицький повідомив про плани відновлення роботи “фантомних” патрулів, але наразі їх ще не з’явилося на українських дорогах.

 

 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!