Як не стати жертвою нових шахраїв: поради від МВС для водіїв

Час читання: < 1 хв.
0
Як не стати жертвою нових шахраїв: поради від МВС для водіїв

В Україні набирає обертів небезпечна тенденція: шахраї створюють фейкові вебсайти, що імітують офіційний сайт Головного сервісного центру МВС, щоб обманювати водіїв. Про це попередили у Головному сервісному центрі МВС України.

Шахраї ретельно копіюють вигляд офіційного сайту, що ускладнює його відрізнення від справжнього для багатьох користувачів, особливо тих, хто не має досвіду в розпізнаванні підробок.

Реклама

Як розпізнати фейкові сайти?

Ось кілька ознак, за якими можна відрізнити підроблені сайти від справжнього Головного сервісного центру МВС:

  • Нечітка графіка і несправні посилання.
  • Перенаправлення на месенджери замість залишення на сайті.
  • Відсутність додаткових меню, новинних розділів або спеціальних сервісів, таких як кнопка для людей з вадами зору, яка розташована у верхньому правому куті на офіційному сайті.
  • Орфографічні помилки і використання специфічних термінів, таких як “ПРАВА” чи “ТЕХПАСПОРТ”. Офіційний сайт використовує правильну українську мову без помилок.

Шахрайські сайти часто намагаються перенаправити користувачів до месенджерів, де обіцяють обробити документи без навчання чи іспитів і внести їх до бази даних МВС та мобільного додатку Дія. Проте це не відповідає дійсності, і підроблені документи не будуть відображені в офіційних базах.

Завжди пам’ятайте, що спілкування з адміністраторами сервісних центрів МВС відбувається виключно через офіційні канали, а оплата послуг повинна здійснюватися тільки через офіційні банківські реквізити. Офіційна вебадреса Головного сервісного центру МВС – hsc.gov.ua. Будьте уважні та перевіряйте інформацію, щоб уникнути шахрайства.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!