Хто з українських водіїв може уникнути штрафу за непристебнутий ремінь безпеки

Час читання: < 1 хв.
0
Хто з українських водіїв може уникнути штрафу за непристебнутий ремінь безпеки

В Україні водії та пасажири зобов’язані використовувати ремені безпеки згідно з правилами дорожнього руху, оскільки це значно знижує ризик серйозних травм у разі ДТП. Проте існують певні винятки, коли використання ременів не є обов’язковим.

Зокрема, водії та пасажири з інвалідністю або з фізіологічними особливостями, які ускладнюють використання ременів безпеки, можуть не пристібатися. У таких випадках на автомобілі має бути встановлений відповідний знак. Від цього обов’язку також звільняються водії та пасажири оперативних і спеціальних транспортних засобів, які виконують службові завдання.

Реклама

Втім, загальне порушення правил щодо ременів безпеки може призвести до серйозних штрафів та інших покарань. За непристебнутий ремінь передбачено штраф у розмірі 510 гривень, який може бути накладений як на водія, так і на пасажирів. Якщо порушення було виявлено після ДТП, сума штрафу може зрости до 8500 гривень, а водію може загрожувати позбавлення права керування на строк до 3 років. Можливі також виправні роботи, арешт або обмеження волі. У випадках, коли через непристебнутий ремінь безпеки хтось отримав серйозні травми або загинув, водію може загрожувати від 3 до 10 років ув’язнення, залежно від кількості постраждалих.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!