Названо найпопулярніші кольори авто серед українських водіїв

Час читання: 2 хв.
0
Названо найпопулярніші кольори авто серед українських водіїв

Згідно з даними Головного сервісного центру МВС, у період з січня по липень 2024 року українці найчастіше купували нові автомобілі сірого кольору, а також розмитнювали авто з іноземною реєстрацією того ж відтінку. На другому місці за популярністю опинилися білі машини, а на третьому — чорні.

За цей період у сервісних центрах МВС було вперше зареєстровано 60 569 сірих авто, 41 250 білих та 40 018 чорних автомобілів.

Реклама

До п’ятірки найпопулярніших кольорів також увійшли синій і червоний. За сім місяців українці зареєстрували 18 717 синіх авто та 7 538 червоних.

Сірий колір залишається фаворитом у багатьох країнах завдяки своїм практичним властивостям, як-от здатність приховувати бруд та пил. У Великій Британії цей колір вже кілька років поспіль є найпопулярнішим, і у 2023 році було зареєстровано понад 509 тисяч нових сірих авто. Чорні автомобілі посіли друге місце, а білі — третє.

У США сірі автомобілі займають третє місце за популярністю з 21% частки ринку, поступаючись білим (28%) та чорним (22%). Ці дані було отримано в результаті аналізу продажів понад 20 млн автомобілів за період з січня 2023 року до квітня 2024 року.

Водночас в Україні очікується різке зниження продажів нових авто на 30-70% у разі запровадження військового збору у розмірі 15% на першу реєстрацію нових та вживаних автомобілів. Така ініціатива передбачена законопроєктом №11416, зареєстрованим у Верховній Раді в липні 2024 року, автором якого є прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За словами Галини Шипулової, директора дилерської мережі “Автотрейдинг Атолл Груп”, такий податок призведе до того, що покупцям машин середнього класу доведеться додатково сплачувати від 180 до 280 тисяч грн, що негативно вплине на ринок і спричинить значне скорочення продажів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!